środa, 4 maja 2016

PIERŚ Z KURCZAKA NADZIEWANA PIECZARKAMI I SEREM

Nie masz pomysłu na obiad? Masz pierś z kurczaka i nie wiesz jak ją przyrządzić domownikom? Mam dla Ciebie rozwiązanie... Pyszna pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem zapiekana w piekarniku to propozycja na smaczny obiad. Polecam :)





Składniki:
* połówki piersi z kurczaka
* pieczarki
* starty na tarce o dużych oczkach żółty ser
* przyprawa do kurczaka
* sól i pieprz

Wykonanie:
Piersi z kurczaka oczyścić z niedoskonałości. Rozkroić każdą wzdłuż tworząc "kieszonkę". Mięso natrzeć przyprawą, solą i pieprzem. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać ze startym serem. Nadziewać farszem każdą kieszonkę w piersi. Miejsce nacięcia można spiąć wykałaczką. Tak przygotowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 45 minut.
Gotowe piersi podałam dziś domownikom z gotowaną marchewką i brokułami.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...