wtorek, 30 sierpnia 2016

TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Prosty, szybki i smaczny sposób na kolację a także jako przekąski imprezowe. 
Do przygotowania tortilli wykorzystałam paprykę konserwową od Dagoma

Od razu przepraszam Was za jakość zdjęć, ale tortille robiłam wieczorem a były tak smaczne, że ani jedna nie wytrwała by do dnia dzisiejszego :)






Składniki:
* placki tortilli
* ser starty na tarce o dużych oczkach
* świeży szpinak
* papryka konserwowa pokrojona w słupki
* ketchup

Wykonanie:
Placki tortilli posmarować cienko ketchupem, na połowie posypać starty ser żółty, na to ułożyć szpinak i paprykę konserwową. Tortille złożyć na pół i zapiekać w nagrzanym tosterze do sandwicha. Po upieczeniu odkroić niepotrzebne końcówki. Można podać z sosem ketchupowo- majonezowym. 












2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...