środa, 7 września 2016

DORSZ W PANIERCE

Dorsz w panierce to doskonały pomysł na piątkowy obiad, jednak ja do piątku nie wytrzymałam i zrobiłam rybę dziś :) Skropiony sokiem z cytryny smakuje obłędnie, koniecznie musicie wypróbować. 




Składniki:
* 6-7 kawałków filetu z dorsza
* pół cytryny
* pół natki koperku drobno posiekany
* łyżeczka soli
* 3/4 szklanki mąki
* 3/4 szklanki bułki tartej
* 2 jajka
* olej do smażenia

Wykonanie:
Dorsza skropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. W jednej misce rozklepać 2 jajka. w drugiej zmieszać ze sobą mąkę, bułkę tartą, sól i posiekany koperek, wymieszać. Kawałki ryby moczyć w jajku następnie w panierce, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...