poniedziałek, 30 stycznia 2017

KOTLETY SCHABOWE W MEGA GRUBEJ PANIERCE

Niby zwykły kotlet schabowy a jednak niezwykły, bo w panierce z majonezem. Mega gruba panierka a do tego jaka smaczna :) Coś innego niż tradycyjny schabowy. 


Składniki:
* 4 kotlety schabowe bez kości
* sól, pieprz
* 2 jajka
* 1 łyżka majonezu
* bułka tarta
* olej do smażenia

Wykonanie:
Kotlety schabowe rozbić przy pomocy tłuczka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami. Do jednej miseczki wsypać bułkę tartą. W drugiej misce rozklepać jajka, dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Kotlety schabowe zanurzyć w jajku z majonezem, następne obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni (na oleju) na złoty kolor. 
Można podać z ziemniakami i surówką.




1 komentarz:

  1. Mój mąż każdy facet lubi mięso, a dodatek majonezu, ja użyłam firmy Tarsmak, do jajka dał bardzo fajny efekt i smak!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...