wtorek, 27 czerwca 2017

OWSIANKA Z OTRĘBAMI PSZENNYMI, KARMELIZOWANYM JABŁKIEM I CYNAMONEM

Uwielbiam owsiankę, uwielbiam ją z jabłkiem. Ale żeby nie było nudno codziennie jeść ją tak samo to na dzisiejsze śniadanie przygotowałam owsiankę z dodatkiem otrębów pszennych i jabłkiem karmelizowanym.


Zacznij dzień od pachnącej cynamonem owsianki, która doda Ci energii na cały dzień. Prosta, szybka, zdrowa i pożywna. A Ty lubisz owsiankę? Jaka jest Twoja ulubiona wersja?

Do mojego śniadania wykorzystałam płatki owsiane górskie błyskawiczne i otręby pszenne od Młyny Stoisław.


Składniki:
* 1 szklanka wody
* 3 łyżki płatków owsianych
* 3 łyżki otrębów pszennych
* 1 jabłko
* 1 łyżka cukru
* 2 szczypty cynamonu

Wykonanie:
Do garnka wlać wodę, dodać płatki owsiane i otręby pszenne, gotować około 3-4 minut. Odstawić by płatki napęczniały. 
Do drugiego garnka wsypać pokrojone na małe kawałki, obrane ze skórki jabłko, zasypać cukrem i cynamonem. Jabłka karmelizować na mniejszym palniku grzewczym do czasu aż zmiękną, co chwilę mieszając by się nie przypaliły.
Owsiankę wyłożyć do miseczki, na wierzch ułożyć karmelizowane, jeszcze ciepłe jabłka.
                                 Smacznego :)







1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...