środa, 1 listopada 2017

PUDDING CHIA NA JOGURCIE NATURALNYM Z PŁATKAMI OWSIANYMI I OWOCAMI

Witajcie kochani po krótkiej przerwie 😊 Był urlop, było lenistwo od gotowania ale pora wracać do Was 😍 
Dziś na drugie śniadanie przygotowałam sobie lekki pudding chia, jednak sam pudding jest mało treściwy, dlatego też dodałam do niego płatki owsiane i ulubione owoce. Pyszna i zdrowa przekąska, którą można zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy.


Sam pudding najlepiej przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wystarczy tylko dodać ulubione dodatki i smaczna przekąska na drugie śniadanie gotowa. 


Składniki:
* 1 szklanka jogurtu naturalnego
* 2 łyżki nasion chia
* garść płatków owsianych (użyłam płatki owsiane górskie od Młyny Stoisław)
* 1 łyżeczka wiórków kokosowych
* kilka rodzynek
* dowolne owoce (w moim przypadku banany)

Wykonanie:
Do jogurtu naturalnego dodać nasiona chia, wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia połowę puddingu przełożyć do wyższego naczynia, następnie wsypać warstwę płatków owsianych i pokroić kawałki banana. Na to wyłożyć resztę puddingu chia. Całość udekorować odrobiną płatków owsianych, wiórkami kokosowymi, rodzynkami i bananami.






1 komentarz:

  1. W mumie to bym wymieszała platki owsiane z chia tzw. overnight. Smakują lepiej niż suche...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...