niedziela, 10 czerwca 2018

SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I TUŃCZYKIEM

Smaczna a zarazem bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z kaszą jaglaną i tuńczykiem.  Idealnie pasuje na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe. Całkiem niedawno przedstawiałam Wam przepis na podobną sałatkę z kurczakiem i postanowiłam trochę zmodyfikować tą wersję na sałatkę z tuńczykiem. Zarówno nam jak i gościom bardzo smakowała :)



Składniki:
* 1 saszetka kaszy jaglanej prażonej (użyłam Cenos)
* 4 jajka
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
* 7 krążków ananasa z puszki
* 7-8 gałązek świeżego szczypiorku
* 1 łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Ananasa osuszyć i również pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać.
Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny.




2 komentarze:

  1. Szybko i bardzo pożywnie, super! Akurat mam puszkę tuńczyka princes w sosie własnym, więc koniecznie spróbuję z jakglanką, dzięki za inspirację!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...