piątek, 2 listopada 2018

ROLADKI SCHABOWE OWIJANE BOCZKIEM, NADZIEWANE SALSĄ PAPRYKOWĄ

Też tak czasem macie, że wstajecie rano i zastanawiacie się co zrobić na obiad? Przyznam, że mi zdarza się to ostatnio dość często. I tak właśnie było wczoraj. Postanowiłam więc otworzyć lodówkę, przejrzeć szafki i w ten sposób na obiad powstały przepyszne roladki schabowe owijane boczkiem. Na nadzienie użyłam gotowej salsy paprykowej. Powiem Wam, że pomysł okazał się trafny, mężowi roladki bardzo smakowały. Jeśli lubicie paprykę koniecznie musicie spróbować ;)






Składniki na 4 roladki:
* 4 plastry schabu rozbite cienko na kotlety
* kilka plastrów boczku
* salsa paprykowa (użyłam Orzech)
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Plastry schabu rozbić bardzo cienko tłuczkiem tak jak na kotlety schabowe. Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Na całej powierzchni rozsmarować cienką warstwę salsy paprykowej, zawinąć roladki. Kolejno każde owinąć plasterkami boczku. 
Piekarnik nagrzać do 180'C. Piec roladki po około 15-18 minut z każdej strony.






1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...