BROWNIE Z CUKINII SŁODZONE ERYTROLEM

Mega wilgotne, mocno kakaowe, pyszne brownie z cukinii. Zdrowy deser słodzony erytrolem zamiast cukru, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Jak wiadomo cukinia to doskonałe warzywo, które warto włączyć do swojej diety. Jest lekko strawna, niskokaloryczna i zawiera mnóstwo błonnika. Uwielbiam brownie, a dodatek cukinii jest tu praktycznie niewyczuwalny. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne i zdrowe ciasto to ten przepis jest właśnie dla Ciebie :)


Jednak zanim przejdę do przepisu mam dla Was małą niespodziankę. Przy zakupach w sklepie Intenson wystarczy wpisać kod SMACZNIE10, a otrzymacie 10% rabatu (kod ważny od dziś 6.11.2020 do 8.11.2020 do godziny 23:59 włącznie). Skorzystajcie bo naprawdę warto :)

Składniki na blachę kwadratową 20 cm:
* 2 szklanki startej na tarce o dużych oczkach cukinii
* pół szklanki mąki pełnoziarnistej
* 1 łyżka mąki migdałowej
* pół szklanki erytrolu (użyłam firmy Intenson)
* 2 łyżki kakao
* 2 jajka
* 1/4 szklanki mleka sojowego
* pół łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
Cukinię (razem ze skórką) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie pozostałe składniki dodać do osobnej miski, wymieszać. Na końcu dodać startą cukinię, wymieszać.
Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec około 30 minut.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)