JEDNOGARNKOWE DANIE Z KARKÓWKI, FASOLI I WARZYW

Za oknami zimno, więc dziś mam dla Was propozycję na pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które doskonale sprawdzi się na chłodne popołudnia. Wystarczy do tego bułka lub kromka chleba. Aromatyczne danie przygotowane z karkówki, fasoli i warzyw. Do tego takie danie można przełożyć do termosu obiadowego i zabrać ze sobą do pracy. Tutaj polecam termosy obiadowe Zojirushi, które utrzymują ciepło potrawy nawet do 12 godzin.
Podobał Ci się film? Koniecznie subskrybuj mój kanał oraz zaznacz dzwoneczek, w ten sposób nie przegapisz kolejnych odcinków.




Składniki:
* około 650 g karkówki
* 300 g fasoli
* 1 cebula
* 1 czerwona papryka
* pół żółtej papryki
* 2 marchewki
* 4 ziemniaki
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* 1 łyżeczka soli
* pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
* pół łyżeczki czosnku granulowanego
* pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
* pół łyżeczki oregano
* pół łyżeczki majeranku
* około 500 ml wody
* olej do smażenia

Wykonanie:
Fasolę na noc namoczyć w wodzie. Następnego dnia fasolę razem z wodą w której się moczyła przelać do garnka. Fasolę gotować, aby była na pół miękka. Karkówkę pokroić w większą kostkę. Obie papryki pokroić w większą kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, pokroić w półplasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć pokrojone mięso. Pod koniec smażenia dodać cebulę, wszystko razem chwilę podsmażać. Całość z patelni przełożyć do garnka z gotującą się fasolą. Dodać do tego pozostałe warzywa, wsypać przyprawy, wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Całość gotować pod przykryciem na średnim palniku około 1 godziny.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)