ŁOSOŚ PIECZONY NA MAŚLE Z POREM, KOPERKIEM I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Łosoś pieczony na maśle z porem, koperkiem i pomidorkami koktajlowymi to doskonały pomysł na obiad. Ten przepis dostałam od koleżanki, bardzo polecała i od razu sama postanowiłam spróbować. Oj jakie to było dobre. Idealny obiad z młodymi lub pieczonymi ziemniakami, który robi się praktycznie sam. Wystarczy tylko wszystko ułożyć w naczyniu, przyprawić i włożyć do piekarnika. Prawda, że proste?;)


Łosoś pieczony na maśle z porem, koperkiem i pomidorkami koktajlowymi- składniki:
* 500 g fileta z łososia
* kawałek pory
* 7 pomidorków koktajlowych
* świeży koperek
* kilka kropel soku z cytryny
* 2 łyżki masła
* sól do smaku
* pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Wykonanie:
Pory umyć, drobno pokroić, wysypać na dnie naczynia do zapiekania. Na to położyć kawałki łososia bez skórki. Wierzch posypać solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na to poukładać pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, posypać posiekanym koperkiem. Na kawałkach łososia położyć odrobinę masła.
Piekarnik nagrzać do 200'C, piec około 17-20 minut.

Polecam także:







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)