* 100 g masła
* 100 g masła orzechowego
* 170 g mąki pszennej
* 4 łyżki cukru
* dodatkowo dodałam łyżkę miodu
* garść rodzynek
Wykonanie:
Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem, dodać mąkę, masło orzechowe i miód, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta formować małe kuleczki, lekko je spłaszczając. Ja do połowy ciasta dodałam rodzynki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190'C.
Ciasteczka zaraz po upieczeniu są miękkie, ale z każdą chwilą jak będą stygły będą twardniały.
Z podanych składników wyszło mi 28 ciasteczek.
Cudowne <3
OdpowiedzUsuńwiadomo :) bo przepis od Ciebie ;)
UsuńWspaniałe ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję i polecam ;)
Usuń