* 1 podwójna pierś z kurczaka
* 250 g pieczarek
* 2 mniejsze czerwone cebule
* 1 puszka pasty pomidorowej
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* ulubione przyprawy
* sól
Wykonanie:
Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż, przyprawić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć i zdjąć z patelni. Następnie cebulę pokroić w piórka, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i pastę pomidorową, doprowadzić do wrzenia, co chwile mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć podsmażone piersi z kurczaka, na wierzch wyłożyć farsz pomidorowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 20 minut. Najlepiej smakuje ciepłe.
pyszne :)
OdpowiedzUsuń