Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków zajrzyj tutaj
Składniki:
* 2 bagietki (użyłam gotowe bagietki do zapiekania w piekarniki
* 4 jajka
* żółty ser starty na tarce o dużych oczkach
* 1 łyżka majonezu
* 1 kiełbasa zwyczajna
* 1 mała czerwona papryka
* 6-7 pieczarek
* sól
Wykonanie:
Z bagietek wyciąć środki. Jajka rozklepać dodają ser, majonez i sól. Kiełbasę, oczyszczone pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do jajek, wymieszać. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć je na blaszce i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15-20 minut.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, polane ketchupem. Można też takie bagietki podać jako przekąski, pokrojone w kilku centymetrowe kawałki.
Taka zapiekanka :) Pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuń