Składniki:
* 150 g wiórków kokosowych
* 70 ml śmietany kremówki
* 40 g masła
* 40 g cukru pudru
* czekolada mleczna
Wykonanie:
Śmietanę, masło i cukier puder umieścić w małym garnuszku. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia masła (nie gotować). Wiórki kokosowe wsypać do miski, wlać podgrzaną śmietanę, wszystko wymieszać. Z masy formować dowolnej wielkości kuleczki (mi wyszło 10 większych kulek). Wstawić kulki kokosowe do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, obtoczyć każdą kulkę w czekoladzie ( ja obtoczyłam tylko połowę kulek, gdyż dla mnie te z czekoladą są za słodkie ;)). Kulki ponownie wstawić do lodówki, aż stwardnieje czekolada.
Cudo <3
OdpowiedzUsuń