Do sałatki użyłam pikle kaszubskie od Dagoma.
Składniki:
* 1 paczka zupki chińskiej łagodnej
* pół czerwonej większej papryki
* 100 g szynki konserwowej
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* 7 pikli kaszubskich
* łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki razem z makaronem wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)