Składniki: ilość składników zależy od wielkości naczynia żaroodpornego.
* makaron nitki
* sos pomidorowy (przepis tutaj)
* starty na tarce o dużych oczkach żółty ser
* świeża bazylia
* naczynie żaroodporne
Wykonanie:
Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić na sitku. Zrobić sos pomidorowy. Część makaronu przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, posypać trochę startego sera, delikatnie przemieszać widelcem, ponownie posypać cienką warstwę żółtego sera. Następnie kolejna warstwa makaronu, sos i ser i znów lekko przemieszać wierzchnią warstwę. Polać resztą sosu i na samą górę nasypać grubą warstwę sera. Na wierzchu ułożyć liście bazylii. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 40 minut.
Można podawać z ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)