ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I SZYNKĄ

Ciasto francuskie sprawdza się zawsze czy to w formie słodkiej czy wytrawnej. U mnie dziś goszczą roladki na wytrawnie z serem i szynką. Prosta przekąska a jaka smaczna :) Idealne na różnego rodzaju imprezy. Polecam :)


Takie roladki smakują wyśmienicie, np z ketchupem, majonezem albo sosem czosnkowym od Folwark.

Składniki:
* 1 arkusz ciasta francuskiego
* plastry sera, np gouda
* plastry szynki konserwowej
* ketchup

Wykonanie:
Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć. Wzdłuż dłuższego boku układać plastry sera jeden przy drugim, na to posmarować cienko ketchup. Następnie układać jedno obok drugiego plastry szynki. Ciasto zwijać w rulon . Pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić blachę z roladkami do nagrzanego piekarnika i piec ok. 17-20 minut.
Ja 2 minuty przed końcem pieczenia posypuję roladki odrobiną startego żółtego sera na tarce o dużych oczkach.






2 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)