Składniki:
* 4 jajka
* 7-8 większych pieczarek
* natka pietruszki ( nie dużo)
* sól, pieprz
* 1 łyżeczka majonezu
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić na pół i z białek wyjąć żółtka.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu, wystudzić.
Żółtka umieścić w misce, dodać podsmażone pieczarki, posiekaną natkę pietruszki i wszystko lekko zmiksować blenderem ( ja tę czynność wykonuje dosłownie kilka sekund, ponieważ lubię małe wyczuwalne kawałki pieczarek). Następnie dodać majonez do farszu i ewentualnie sól i pieprz, wszystko wymieszać.
Tak przygotowanym farszem nadziewać białka jajek.
P/S Pozostały farsz idealnie smakuje na chlebie ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)