Mięso w takiej panierce jest przepyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko= połączenie idealne. Szybkie do przygotowania danie, które z pewnością zadowoli Twoich domowników. Idealnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa.
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* 1 opakowanie (80 g) tempury (użyłam Skworcu)
* około pół szklanki wody (w zależności jaką konsystencję chcecie uzyskać)
* sól, pieprz do smaku
* olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posypać solą i pieprzem. Tempurę wymieszać z wodą (do miski wsypałam tempurę i stopniowo dolewałam wody do uzyskania właściwej konsystencji). Każdy kawałek moczyć w tempurze i od razu smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju.
Po upieczeniu układać na ręcznik papierowy.
Można podawać z ziemniakami, ryżem czy jako samodzielna przekąska z ulubionym sosem.
mniam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tempurę. Pycha!
OdpowiedzUsuń