Składniki:
* 3 mocno dojrzałe banany
* 1 jajko
* 50 g masła
* 1/2 szklanki cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1,5 szklanki mąki pszennej
* 1 łyżka czarnego sezamu (użyłam Helio)
* 2 łyżki ziaren słonecznika
* 2 łyżki rodzynek (użyłam Helio)
Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem, dodać jajko i roztopione, przestudzone masło, wymieszać. Następnie wsypać cukier, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać trzepaczką. Na końcu dodać rodzynki, czarny sezam i ziarna słonecznika, wymieszać. Ciasto wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 50 minut. Wystudzoną można posypać cukrem pudrem.
Niestety zakalec :(
OdpowiedzUsuńJak widać na zdjęciu, moja udana. Może trzeba było trochę dłużej piec, piekarnik piekarnikowi nie jest równy ;)
Usuń