Składniki:
* 200 g pierożków tortellini (użyłam ze szpinakiem i ricottą)
* 3/4 puszki kukurydzy konserwowej
* 200 g papryki marynowanej (po odsączeniu) (użyłam Orzech)
* 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
* pół cebuli
* 3 gałązki szczypiorki
* 1 płaska łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pierożki tortellini ugotować w osolonej wodzie. Odlać z wody, wystudzić i pokroić je na mniejsze kawałki.
Paprykę marynowaną pokroić w kostkę, cebulę i szczypiorek drobno posiekać, kukurydzę odsączyć z nadmiaru płynu, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać.
my bardzo lubimy takie sałatki
OdpowiedzUsuń