Składniki:
* 300 g pieczarek
* 250 ml śmietany 18%
* garść posiekanej natki pietruszki
* 2 łyżki masła
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pieczarki pokroić na cienkie plasterki (jeśli są duże to na pół i wtedy na plasterki).
W garnuszku rozpuścić masło, podsmażyć na nim pieczarki do momentu aż zaczną puszczać własny sok. Zalać wszystko śmietaną, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko dusić ze sobą około 7-8 minut. Gotowe :)
* garść posiekanej natki pietruszki
* 2 łyżki masła
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pieczarki pokroić na cienkie plasterki (jeśli są duże to na pół i wtedy na plasterki).
W garnuszku rozpuścić masło, podsmażyć na nim pieczarki do momentu aż zaczną puszczać własny sok. Zalać wszystko śmietaną, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko dusić ze sobą około 7-8 minut. Gotowe :)
Prosto i smacznie 👍😊
OdpowiedzUsuń