Składniki:
* 3 jajka ugotowane na twardo
* 1 łyżeczka majonezu
* 3 łyżeczki buraczków startych na tarce o drobnych oczkach (użyłam buraczki tarte ze słoika Orzech)
* 1 łyżeczka chrzanu tartego(użyłam Orzech)
* 2 łyżeczka posiekanego świeżego koperku
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo wystudzić i obrać ze skorupek, następnie przekroić wzdłuż na pół. Z każdej połówki jajka wyjąć delikatnie żółtko, przełożyć do miseczki. Do żółtka dodać majonez, wymieszać za pomocą widelca, aby rozgnieść żółtko. Dodać buraczki, chrzan, koperek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masą faszerować połówki białek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)