Składniki (użyłam okrągłej blachy o średnicy 24 cm):
* 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
* 2 galaretki (użyłam wiśniowej i cytrynowej)
Wykonanie:
Galaretki rozpuścić każdą osobno w szklance wrzącej wody, wystudzić.
Schłodzone mleko w puszce wylać do miski, ubić mikserem na sztywno. Ubitą piankę podzielić na dwie równe części. Do jednej wlać zimną galaretkę wiśniową, do drugiej cytrynową. Obie masy dobrze wymieszać mikserem.
Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy wylać 3 łyżki jednej masy, na to 3 łyżki masy drugiego koloru i tak na zmianę do wyczerpania pianki.
Blachę wstawić do lodówki do stężenia.
Wierzch można posypać startą czekoladą, wiórkami kokosowymi albo zalać galaretką.
ladnie wyglada i mam nadzieje ze pysznie smakuje pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa ☺
OdpowiedzUsuń