KREM KUKUŁKA PRZYGOTOWANY W 5 MINUT

Dziś przedstawiam Wam szybką wersję kremu o smaku kukułki. Oryginalnie krem ten przygotowuje się ze znanych cukierków kukułki, jednak ja postawiłam na szybszą i równie smaczną wersję tego kremu. Przygotowany dosłownie w 5 minut , idealny do przekładania ciasta, dekoracji tortu lub babeczek.





Składniki:
* 90 g masła
* 1 puszka (400 g) masy krówkowej o smaku kukułki  

Wykonanie:
Masło (najlepiej w temperaturze pokojowej) utrzeć mikserem na gładki puch. Ucierać około 2-3 minut, aż kolor masła zrobi się kremowy. Stopniowo do masła dodawać po łyżce masy krówkowej. Miksować tak do wyczerpania masy. Krem należy przechowywać w lodówce.










4 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)