Składniki:
* 1 kalafior* 70 g ryżu (przed ugotowaniem)
* kilka gałązek świeżego koperku
* 1 jajko
* 3 łyżki mąki pszennej
* 3 łyżki bułki tartej
* sól, pieprz do smaku
* sól, pieprz do smaku
* dodatkowo bułka tarta do panierki
* olej do smażenia
Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odlać z wody. Kalafior ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, rozgnieść widelcem. W misce umieścić kalafior, ryż, dodać drobno posiekany koperek, wbić całe jajko, dodać mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać. Z masy formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej, smażyć na złoty kolor z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)