Składniki:
* około 60 g liści buraka łącznie z łodygami
* 4-5 rzodkiewek
* 2 jajka ugotowane na twardo
* kiełki rzeżuchy do posypania na wierzch
* 7-8 plasterków ogórka świeżego pokrojone dodatkowo w ćwiartki
* 3 łyżki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech)
* 2 łyżeczki sosu musztardowego (użyłam sosu musztardowego czosnkowego z ziołami Octim)
Wykonanie:
Liście buraka łącznie z łodygami pokroić na mniejsze części, ułożyć na płaskim talerzu. Na wierzchu poukładać jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki, pokrojonego w ćwiartki ogórka i pokrojone w mniejsze kawałki rzodkiewki. Na wierzch posypać kukurydzę konserwową, polać sos musztardowy i całość udekorować kiełkami rzeżuchy.
Sałatka wyszła super, na stałe zabieram ją do swojej kuchni.
OdpowiedzUsuń