Składniki na 2 porcje:
* 1 szklanka kaszy jaglanej (użyłam Skworcu)
* 2 szklanki wody
* 400 g pulpy z mango (użyłam Koala)
* kilka truskawek
* garść płatków migdałów (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Kaszę jaglaną wsypać na sitko, przepłukać kilka razy na zmianę pod zimną i ciepłą wodą, następnie wsypać ją do garnka, wlać wodę i gotować na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie całą wodę. Do wysokiego naczynia przełożyć ugotowaną kaszę, dodać 400 g pulpy z mango. Wszystko zmiksować blenderem na gładką masę. Na dno wysokich szklanek wsypać kilka pokrojonych na mniejsze kawałki truskawek. Następnie przełożyć na wierzch budyń jaglany. Wierzch udekorować pokrojonymi truskawkami i posypać płatkami migdałów.
Świetny pomysł na zdrowy i pyszny deser :) Skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuń