Szybko i smacznie. Uwielbiałam przygotowane w ten sposób ziemniaki jako dziecko, wtedy polewałam na wierzch maślankę i całość jadłam łyżką. Mmm... już ślinka leci ;)
Składniki:
* 5 większych ziemniaków
* 3 kiełbasy śląskie (użyłam kiełbasy śląskiej z szybki Henryk Kania)
* 1 większa cebula
* pół łyżeczki przyprawy do ziemniaków (użyłam Skworcu)
* olej do smażenia
Wykonanie:
Jeśli nie macie ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia, należy je obrać, pokroić w niedużą kostkę albo w talarki i podgotować w osolonej wodzie około 3-4 minut od momentu zagotowania, odlać z wody. Dalej postępować zgodnie z przepisem poniżej.
Na patelni rozgrzać olej. Kiełbasę pokroić w kostkę, cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Kiełbasę i cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju do momentu aż cebula będzie szklista. Dodać ziemniaki, przyprawę do ziemniaków i całość chwilę podsmażać co chwilę mieszając (ziemniaki świeżo podgotowane podsmażać do momentu aż będą odpowiednio miękkie).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)