Składniki:
* 500 g gęstego jogurtu greckiego
* 250 g świeżego ogórka (obrany ze skórki i z wewnątrz wykrojone nasiona)
* 2 ząbki czosnku
* sól do smaku
* świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
* 2 łyżeczki świeżego koperku
Wykonanie:
Ogórka obrać ze skórki, wykroić nasiona, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do miski. Dodać jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Dla wzmocnienia smaku dodaję pół łyżeczki przyprawy do cacyków Skworcu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)