Składniki:
* około 1,5 kg schabu bez kości
* pół szklanki sosu 1000 wysp (użyłam sos Paladin do nabycia na stronie panegara.pl)
* 1 płaska łyżeczka soli
* 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka suszonej bazylii (użyłam Skworcu)
* odrobina mielonego czarnego pieprzu (użyłam Skworcu)
* 2 łyżeczki mleka
Wykonanie:
W misce umieścić sos 1000 wysp oraz mleko i wszystkie przyprawy, całość wymieszać. Cały kawałek mięsa obtoczyć w marynacie, odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 50 minut. o tym czasie z naczynia zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kolejne 20 minut.
przepysznie wygląda, zjadłabym z takim schabem kanapeczke
OdpowiedzUsuń