Składniki:
* 1 puszka ananasa (około 10 krążków)
* 1 puszka kukurydzy konserwowej (użyłam kukurydzy Rolnik)
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* pół główki kapusty pekińskiej
* 4 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, wystudzić, pokroić w kostkę.Kapustę pekińską drobno poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ananasa osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Sałatkę przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)