WRAP Z TAPIOKI NAWODNIONEJ Z MASŁEM CZEKOLADOWYM I TRUSKAWKAMI

O tapioce wspominałam Wam już prędzej przy okazji przepisu na wrapa w wersji wytrawnej z warzywami i serem feta. Dziś mam dla Was propozycję podania wrapa z tapioki w słodkiej wersji z masłem czekoladowym i truskawkami. Jest to prosty i szybki deser do przygotowania dosłownie w kilka chwil. Truskawki można zastąpić każdym innym lubionym owocem. Mi i mojej rodzinie wrapy z tapioki smakują tak bardzo, że czasem jeden to za mało :)




Składniki na 1 wrapa:
* 1 saszetka (90 g) tapioki nawodnionej (użyłam Koala)
* masło czekoladowe do posmarowania
* 4 truskawki
* kilka płatków migdałów 

Wykonanie:
Patelnię rozgrzać (najlepsza taka z nieprzywierającą powierzchnią). Wsypać saszetkę tapioki, łopatką wyrównać powierzchnię i brzegi wrapa. Podgrzewać go na patelni na średnim ogniu około 1 minutę. Następnie odwrócić na drugą stronę i ponownie podgrzewać minutę. Tak przygotowanego wrapa przełożyć na talerz, przestudzić. Posmarować z wierzchu masłem czekoladowym, na brzegach ułożyć połówki truskawek, wierzch posypać pokruszonymi płatkami migdałów.












2 komentarze:

  1. Zdjęć nie widać, jakaś blokada czy co? wyłączyłam ABP bo myślałam że ja blokuję. Ciekawa jestem jak wrap wygląda?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sprawdziłam na telefonie swoim, męża i córki, na tablecie i komputerze, wszędzie u mnie wyświetlają się zdjęcia. czy nadal jest problem?

      Usuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)