FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA Z BUŁKĄ TARTĄ- DOSKONAŁA DO OBIADU

Nie wiem jak Wy, ale ja wręcz uwielbiam żółtą fasolkę i zawsze wyczekuję pory, kiedy pojawia się ona w sklepach. Mogłabym ją jeść codziennie, zarówno w wersji z bułką tartą jak i tą ugotowaną, wyjętą prosto z wody. 
Fasolka z bułką tartą to doskonały dodatek do obiadu, podana z mięsem i ziemniakami. Taki obiad posmakuje każdemu :)


Składniki:
* 500 g fasolki szparagowej żółtej
* 3 łyżki bułki tartej
* 3 łyżki masła
* sól do smaku
Wykonanie:
Fasolkę szparagową umyć, z obu stron odciąć ogonki. Jeśli fasola jest długa to przekroić ją na pół. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie, następnie fasolę zlać z wody na sitko.
Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć bułkę tartą. Pod koniec smażenia dodać fasolkę, całość dobrze wymieszać, aby bułka tarta pokryła fasolę.





1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)