* 4 plastry schabu bez kości
* sól, pieprz do smaku
* przyprawa do wieprzowiny do smaku (użyłam Skworcu)
* 2 łyżki mąki
* 3 łyżki ketchupu
* 3 łyżki majonezu
* około 250 g pieczarek
* 1 cebula
* olej do smażenia
* około 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Mięso posypać z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Obtoczyć w mące z obu stron. Schab lekko obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni
Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju.
Podsmażone mięso ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ketchup wymieszać z majonezem. Posmarować każdy kawałek mięsa. Na mięsie położyć usmażone pieczarki i cebulę. Na wierzch posypać starty żółty ser.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 30 minut.
apetyczne danie
OdpowiedzUsuń