Przepis na ptysie znajduje się już na mojej stronie (kliknij tutaj). Jednak ja tym razem wykorzystałam gotowe ptysie od Brześć. Ptysie wystarczyło tylko przekroić na pół i nadziewać pastą. Szybko i smacznie :)
Składniki na pastę:
* 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
* 2 jajka
* 2 ogórki konserwowe
* 1 łyżeczka chrzanu
* 2 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku
Dodatkowo gotowe ptysie
Wykonanie:
Tuńczyk odlać z zalewy, przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, chrzan, sól i pieprz, dobrze wymieszać.
Ptysie przekroić na pół, nadziewać pastą tuńczykową. Takie ptysie najlepiej nadziewać krótko przed podaniem :)
Super przepisy.Dziekuje
OdpowiedzUsuń