Tortellini w sosie pomidorowym to pomysł na szybki obiad. W sam raz do przygotowaniu po długim, męczącym dniu, ponieważ przygotowanie tego danie zajmuje około 20 minut. Powiem Wam, że czasem, kiedy dopadnie mnie leń to takie właśnie szybkie danie to dla mnie zbawienie, kiedy to nie muszę spędzić sporo czasu przy gotowaniu obiadu.
Składniki na tortellini w sosie pomidorowym:
* 300 g tortellini (u mnie ze szpinakiem i ricottą)
* 1 puszka pomidorów bez skórki
* 1 cebula
* 2 ząbki czosnku
* sól, pieprz czarny mielony do smaku
* pół łyżeczki bazylii suszonej
* 3 łyżki oleju
Wykonanie:
Tortellini ugotować według instrukcji na opakowaniu, odsączyć na sitku.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Do garnka wlać olej, podsmażyć cebule razem z czosnkiem. Następnie wlać pomidory z puszki, całość gotować, aby woda trochę odparowała. Na końcu doprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią, wymieszać.
Tortellini dodać do sosu, wymieszać.
Danie po nałożeniu na talerz można posypać odrobiną startej mozzarelli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)