JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ I SERKIEM TOPIONYM Z LEKKĄ MUSZTARDOWĄ NUTĄ

Jajka faszerowane szynką i serkiem topionym z lekką musztardową nutą to pyszna i szybka przekąska, ale też tak przygotowane jajka doskonale sprawdzą się na wielkanocnym stole. Wystarczy tylko kilka składników do ich przygotowania a swoim smakiem zaskoczą wszystkich. W farszu czuć szynkę, ale też wyczuwalna jest tu musztarda, która doskonale wkomponowała się w całość. Polecam :)
Składniki na jajka faszerowane szynka i serkiem topionym z lekką musztardową nutą:
* 3 jajka
* 2 trójkąty serka topionego
* 60 g szynki konserwowej
* 3 gałązki szczypiorku
* 2 łyżeczki musztardy sarepskiej (użyłam Orzech)
* 2 łyżeczki majonezu
* sól i pieprz czarny mielony do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować w skorupkach na twardo, ostudzić, oskubać. Następnie jajka przekroić na pół. Wyjąć do miski żółtka, dodać do nich serek topiony, wymieszać przy pomocy widelca, aby żółtka dobrze się rozdrobniły. Szynkę konserwową pokroić w bardzo drobną kosteczkę, szczypiorek drobno posiekać. Do miski z żółtkami i serkiem topionym dodać pokrojoną szynkę, szczypiorek, musztardę i majonez, wymieszać. farsz doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym, ponownie dobrze wymieszać. 
Połówki jajek faszerować przygotowanym farszem. 
Na wierzch do dekoracji można posypać posiekany szczypiorek.









2 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)