BIAŁA KIEŁBASA Z GRILLA MARYNOWANA W PIWIE

Biała kiełbasa z grilla marynowana w piwie to u mnie absolutny hit podczas każdego grillowania. Po upieczeniu jest bardzo smaczna, ale ważne jest, aby kiełbasa była dobrej jakości. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką białej kiełbasy i nie jadam jej często, jednak przygotowana w ten sposób wyjątkowo mi smakuje. Jeśli jeszcze jej nie jedliście to polecam spróbować, gwarantuję, że będzie Wam smakowała. 
Składniki na białą kiełbasę z grilla marynowaną w piwie:
* 6-7 białych kiełbas
* 500 ml ciemnego piwa
* 2 łyżki musztardy sarepskiej
* 1 łyżka ketchupu pikantnego
* 1 łyżeczka płynnego miodu
* 1 płaska łyżeczka majeranku
* szczypta ostrej mielonej papryki

Wykonanie:
Do miski wlać piwo, dodać musztardę, ketchup, miód, wsypać majeranek i paprykę. Całość dobre wymieszać. Każdą kiełbasę nakłuć wykałaczką w kilku miejscach, następnie kiełbasy zanurzyć w marynacie na nie mniej niż 3-4 godziny.
Po tym czasie kiełbasy wyjąć z marynaty. Naciąć je nożem z obu stron. Kiełbasy piec na grillu, aby się dobrze zarumieniły z obu stron.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)