Babeczki czekoladowe z marmoladą- składniki na 12 babeczek:
* 2 jajka
* 220 ml kefiru naturalnego
* 110 ml oleju
* 240 g mąki pszennej
* 100 g cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
* 4 łyżeczki kakao
* marmolada wieloowocowa
Wykonanie:
W misce wymieszać całe jajka z kefirem i olejem. Następnie wsypać wszystkie suche składniki, ponownie wymieszać mikserem, aby składniki się połączyły.
Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Do każdej wlać po łyżce ciasta, na wierzch położyć odrobinę marmolady (u mnie było to niespełna pół łyżeczki marmolady). Na to wylać drugą łyżkę ciasta.
Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babeczki około 20-23 minuty.
Po upieczeniu można je posypać cukrem pudrem.
Wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki
OdpowiedzUsuń