Faworki z ciasta francuskiego- składniki na około 21 faworków:
* 1 arkusz ciasta francuskiego
* cukier puder do posypania na wierzch
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwinąć. Przy pomocy noża lub radełka ciasto pokroić wzdłuż dłuższego boku na 7 równych pasków. Następnie paski pociąć wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Złapać za jeden koniec, przełożyć go przez otwór na środku i zawinąć na zewnątrz. Przekładać ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180'C, piec faworki około 10 minut, aby się zarumieniły.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)