JAJKO ZAPIEKANE W BEKONIE

Jeśli poszukujecie pomysłu na pyszne śniadanie to już pędzę Wam z pomocą. Jajka zapiekane w bekonie są idealne i szybkie w przygotowaniu. Podane z tostem, pomidorkiem czy ogórkiem małosolnym to już prawdziwa uczta. Zazwyczaj śniadania jemy na szybko i oddzielnie, mąż wcześnie wychodzi do pracy, potem ja odprowadzam córkę do szkoły (tak tak, nie mamy jeszcze wakacji;)). Jednak w weekend szykuję wspólne śniadanie dla całej rodziny. Lubimy takie pyszne i proste śniadanka :)

Jajka zapiekane w bekonie- składniki:
* 4 jajka
* 4 plasterki bekonu
* 4 kromki chleba tostowego
* sól i pieprz czarny do smaku

Wykonanie:
Boki formy do pieczenia muffinek wyłożyć plasterkami bekonu. Z kromek chleba tostowego wyciąć kółka przy pomocy szklanki, umieścić je na spodzie w formie. Do tego wbić całe jajka. Po wierzchu lekko posypać solą i pieprzem. 
Piekarnik nagrzać do 180'C, piec całość około 15 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)