MARYNATA JOGURTOWO- MUSZTARDOWA DO MIĘSA Z GRILLA

Sezon grillowy w pełni, więc dziś mam dla Was przepis na pyszną marynatę jogurtowo- musztardową do mięsa z grilla. Obok tradycyjnej kiełbasy z grilla zawsze przygotowuje też udka z kurczaka i karkówkę. Za każdym razem staram się urozmaicać smaki, więc tym razem postawiłam na marynatę jogurtową. Mięso wyszło przepyszne, delikatne i kruche. Już wiem, że przy kolejnym grillowaniu znów przygotuję mięso w tej właśnie marynacie.
Marynata jogurtowo- musztardowa do mięsa z grilla- składniki:
* 400 g jogurtu naturalnego
* 2 łyżki musztardy sarepskiej
* 3 ząbki czosnku
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

Wykonanie:
Do miski przełożyć jogurt naturalny, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać.
Do marynaty wkładać mięso tak, by marynata pokrywała całą powierzchnię mięsa. Mięso przed pieczeniem marynować przez co najmniej 4-5 godzin.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)