ZAPIEKANE PIECZARKI Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM

Zapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem to nie tylko pyszna i szybka przekąska na ciepło, ale również pyszna kolacja z bagietką czy dodatek do obiadu. To tylko kilka składników, chwila pracy a smakują naprawdę wyśmienicie. Dzięki dodatkowi czosnku i majeranku w całym domu unosi się niezwykle aromatyczny zapach podczas ich pieczenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to spróbujcie, bo są przepyszne.

Zapiekane pieczarki z czosnkiem i majerankiem- składniki:
* 300 g pieczarek
* 2 łyżki oliwy
* 1 łyżka bulki tartej
* 5-6 ząbków czosnku
* 1 łyżeczka suszonego majeranku
* sól do smaku
* pieprz czarny mielony do smaku

Wykonanie:
Pieczarki pokroić w ćwiartki (jeśli są duże to na 6 części). Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Poukładać obok siebie pokrojone pieczarki. Czosnek obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Posypać go na pieczarki. Na to posypać do smaku sól, pieprz, posypać na wierzch majeranek i bułkę tartą. Skropić całość odrobiną oliwy. 
Piekarnik nagrzać do 190'C, zapiekać pieczarki około 15 minut.






2 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)