Równo tydzień temu przedstawiałam Wam 2 przepisy na fit słodkości przygotowane z pomocą termorobota iCoook firmy MPM. A dziś mam dla Was propozycje na śniadanie, obiad i kolację, również przygotowane z pomocą tegoż sprzętu.
Jednak nim przybliżę Wam przepisy to przypomnę kilka słów na temat termorobota.
Jak wspomniałam poprzednio tak i teraz dalej jestem zdania, że jest to niezawodny sprzęt, który jest mi bardzo pomocny w kuchni. Z każdym dniem poznaję go bardziej i... kocham go coraz bardziej. Całą recenzję na temat termorobota iCoook jak i przepisy na fit daktylowe kulki mocy oraz ciasteczka z czerwonej fasoli znajdziecie we wpisie sprzed 7 dni :)
Dziś pomysł na śniadanie, obiad i kolację w pełni przygotowane w termorobocie iCoook:
* koktajl borówkowo- bananowy z płatkami owsianymi
* kasza bulgur z warzywami i białą fasolą w sosie pomidorowym
* krewetki duszone z warzywami
Wszystkie te dania można przygotować wcześniej i zabrać ze sobą w pudełku do pracy, na piknik czy wycieczkę rodzinną. Ich przygotowanie zajęło mi niewiele czasu. Dodam jeszcze, że podczas smażenia warzyw czy krewetek, dzięki temu, że mieszadło samo wszystko miesza ja miałam czas w międzyczasie pozmywać naczynia czy odkurzyć salon ;)
Koktajl borówkowo- bananowy z płatkami owsianymi
* 60 g borówek amerykańskich
* 100 g banana (waga bez skórki)
* pół obranej ze skórki cytryny
* 50 g płatków owsianych
* 80 g masła orzechowego
* 350 g mleka sojowego
Wykonanie:
Do kubka wlać 350 g mleka sojowego, wsypać 50 g płatków owsianych, wymieszać. Odstawić, aby płatki zmiękły, w tym czasie przygotować pozostałe składniki. W naczyniu miksującym umieścić nóż. Wsypać 60 g borówek amerykańskich, 100 g banana połamanego na mniejsze kawałki, pół obranej ze skórki cytryny, dodać 80 g masła orzechowego oraz wlać z kubka mleko sojowe z namoczonymi płatkami owsianymi.
Zdjąć pokrywę, zgarnąć wszystko ze ścianek naczynia przy pomocy łopatki, zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką i ponownie wymieszać. Temperatura 0 czas 20 sekund prędkość 7.
Kasza bulgur z warzywami i białą fasolą w sosie pomidorowym
Składniki:
* 80 g cebuli
* 2 ząbki czosnku
* 1 czerwona papryka (130 g po oczyszczeniu)
* 100 g kaszy pszennej bulgur
* 350 g bulionu warzywnego
* 1 puszka białej fasoli (200 g po odlaniu zalewy)
* 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów
* 100 g świeżego szpinaku
* 10 g słodkiej papryki mielonej
* 10 g soli
* 3 łyżki oliwy lub oleju
Wykonanie:
130 g czerwonej papryki pokroić w kostkę.* 200 g świeżych dużych krewetek
* 75 g czerwonej cebuli (waga po obraniu)
* 170 g cukinii
* 80 g czerwonej papryki (waga po oczyszczeniu)
* 6 pomidorków koktajlowych
* 3 łyżki oliwy lub oleju
* pół łyżeczki czosnku granulowanego
* pół płaskiej łyżeczki soli
* szczypta mielonego chili
* szczypta mielonego chili
75 g cebuli obrać, pokroić w piórka, 80 g czerwonej papryki oczyścić, pokroić w cienkie paski, 6 pomidorków koktajlowych przekroić na pół.
Fajny sprzęt, a wszystko wygląda apetycznie <3
OdpowiedzUsuńMam ICoook a więc chętnie wypróbuję nowe przepisy. Dziękuję☺
OdpowiedzUsuńBardzo proszę i życzę smacznego :)
Usuń