Grillowane sznycle z indyka- składniki:
* 2 sznycle z indyka
* kilka łyżek oleju
* 2 ząbki czosnku
* sól
* papryka mielona słodka
Wykonanie:
Olej wlać do miseczki, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do oleju, wsypać do smaku sól i paprykę mieloną słodką, wymieszać. Do marynaty włożyć sznycle z indyka, aby były w całości obtoczone w marynacie. Odstawić na godzinkę. Grilla elektrycznego lub patelnię grillową nagrzać. Grillować do czasu, aż ładnie mięso się zarumieni.
Prosty, zdrowy i smaczny przepis na obiad. Uwielbiam grillowane mięso z indyka, bo jest bardzo delikatne. W lecie najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i świeżą fasolką szparagową, a w zimie na pewno zastąpię je sałatką warzywną na bazie kaszy bulgur. Dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuń