CIASTKA FRANCUSKIE Z MARMOLADĄ

Ciastka francuskie z marmoladą to pyszny deser, który można przygotować dosłownie w 10 minut. Wystarczy gotowe ciasto francuskie nadziać marmoladą i zawinąć nadając ciastkom odpowiedni kształt. Przyznam się Wam, że zawsze mam w lodówce ciasto francuskie na wypadek, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Tak było i tym razem. Pora na popołudniową kawusię, a do niej nie było nic, więc szybko upiekłam pyszne ciasteczka.


Ciastka francuskie z marmoladą- składniki:
* 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
* marmolada wieloowocowa
* cukier puder do posypania
* 1 jajko

Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwinąć, przy pomocy radełka rozciąć ciasto na 15 równych kwadratów. Na środku każdego położyć łyżeczkę marmolady. Zlepić ze sobą 2 przeciwległe końce. 
Jajko rozklepać widelcem. Wierzch ciastek posmarować jajkiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około 15-17 minut.
Posypać je cukrem pudrem. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)