PASTA TUŃCZYKOWO- TWAROŻKOWA

Pyszna i bardzo prosta do zrobienia pasta tuńczykowo- twarożkowa. W lodówce zalegał mi otwarty serek wiejski, więc postanowiłam wymieszać go z tuńczykiem z puszki, doprawić do smaku i tak właśnie powstała ta pasta kanapkowa. Idealnie smakuje z kromką chleba, doskonała na śniadanie i kolację. Dzięki dodatkowi cebuli i szczypiorku pasta ta ma jeszcze lepszy, "podkręcony" smak.


Pasta tuńczykowo- twarożkowa- składniki:
* 200 g serka wiejskiego (twarożku)
* 200 g tuńczyka w zalewie (waga po odlaniu zalewy)
* pół cebuli
* pęczek szczypiorku
* do smaku sól, pieprz czarny mielony i papryka słodka

Wykonanie:
Serek wiejski (bez serwatki) przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać odlanego z zalewy tuńczyki, ponownie całość rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić, szczypiorek drobno posiekać, wszystko dodać do miski, całość wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ponownie wymieszać.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)