MINI SERNICZKI PIECZONE W MULTICOOKERZE INSTANT POT PRO CRISP 8 AIR FRYER

Mini serniczki to pyszne i szybkie w przygotowaniu deserki do popołudniowej kawy z uwielbianymi przez wielu ciasteczkami Oreo. Obłędne w smaku, wilgotne w środku, nie za słodkie. Jestem pewna, że mini serniczki posmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom, wyglądają tak uroczo że nie sposób im się oprzeć. Od razu mówię, że znikają prędko, więc od razu zróbcie z podwójnej porcji, bo ja musiałam dorabiać :)


Jak już wiecie od jakiegoś czasu testuję multicooker Instant Pot Pro Crisp 8 Air Fryer, więc tym razem postanowiłam przetestować opcję "bake" i serniczki upiekłam w tymże urządzeniu. Wyszły doskonałe, idealnie wypieczone.
Więcej o Instant Pot znajdziecie w jednym z moich ostatnich postów (klik). Zapraszam Was też serdecznie do wypróbowania przepisu na kurczaka z miodem, który upiekłam w multicookerze, korzystając z opcji Air Fry. 


Mini serniczki- składniki na około 4 serniczki:
* 270 g twarogu sernikowego (użyłam sernika z wiaderka)
* 130 g serka ricotta
* 1 jajko
* 1/4 szklanki cukru
* 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
* 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego

Dodatkowo:
* owoce do dekoracji (u mnie mrożone maliny i jagody)

Wykonanie:
Do miski przełożyć twaróg, ricottę, wbić jajko, wsypać cukier, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i proszek budyniowy. Całość wymieszać przy pomocy miksera do połączenia składników. 
Do każdego słoiczka przy pomocy łyżki przełożyć masę serową do 3/4 wysokości słoiczka. 
Do garnka Instant Pot przełożyć słoiczki. Założyć pokrywę do beztłuszczowego smażenia gorącym powietrzem. Ustawić opcję "bake", czas 17 minut i temperatura 170'C. Upiec serniczki. 
Gotowe słoiczki z serniczkami wyjąć z garnka (uwaga, bo są gorące), przestudzić. Udekorować owocami. 






Wpis powstał przy współpracy ze sklepem internetowym Moc Soków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)